Bewegen met vergeetachtigheid

Vrijdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. In de week rondom deze dag wordt wereldwijd extra aandacht besteed aan dementie. 

Stichting de Schroef organiseert in samenwerking met Contour de Twern, de Senioren Raad gemeente Heusden en Dementievriendelijk Heusden (DVG) een aantal beweegactiviteiten in de week van de dementie. Wij verwachten veel belangstelling, dus meldt u snel aan.

Er is veel onderzoek gedaan naar de invloed van bewegen op dementie. Daaruit blijkt dat bewegen de kwaliteit van leven vergroot en het ziekteproces iets kan afremmen. De beweegactiviteiten zijn voor iedereen: mensen met vergeetachtigheid, geheugenproblemen, dementie en hun mantelzorgers. Deze beweegmomenten zien we als een kans om nieuwe mensen te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en de mantelzorgers of begeleiders kunnen zelf mee bewegen en hebben zo ook hun leuke contacten.

Dinsdag 25 september om 14.00 uur start een wandeling vanuit Eetcafé de Klinkert in Drunen Vanuit daar zal Nicolette Slot (Wandeltrainer en Oefentherapeut Mensendieck) een wandeling maken. Onder het wandelen zullen verschillende oefeningen gedaan worden waarbij de natuurbeleving centraal staat.

Woensdag 26 september om 10.00 uur  is er Gymmen in Oudheusden bij Buurthuis de Schakel. Carla Verhoeven heeft ruime ervaring in het trainen van ouderen en mensen met een beperking.  Onder het gymmen zullen verschillende oefeningen gedaan worden waarbij de mogelijkheden van de deelnemers centraal staan.

Donderdag 27 september om 14.00 uur gaan we Nordic Walken met Nicolette Slot! We starten vanuit Eetcafé de Klinkert in Drunen. Nicolette neemt de stokken mee. Onder het wandelen staat ook de natuurbeleving centraal.
Bij alle activiteiten krijgt u een kopje koffie of thee.

De eerste les is gratis. Als er voldoende animo is gaan we kijken naar een structureel beweegaanbod. Voor het vervolgprogramma zal dan een kleine bijdrage worden gevraagd.

Aanmelden
Iedereen kan meedoen!
Het is wel belangrijk om u in te schrijven voor de beweegactiviteiten zodat we daar rekening mee kunnen houden.
Inschrijven kan tot en met 21 september.
Opgeven kan via mail met vermelding van uw naam en leeftijd naar infoheusden@contourdetwern.nl of bel naar 0416 373670

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marion Arends 06 2260 5676 of Sebastiaan Verweijen 06 2386 9879

Geen reacties

Geef een reactie